Brzo i lako zapamtite koliko ribe i mesa smijete unijeti u organizam

Foto: 123RF, Instagram

OBIČNO prestanemo jesti nezdrave masnoće, prerađenu hranu, slatkiše i tijesto kada se odlučimo hraniti zdravije i raznovrsnije, a u svoj jelovnik obavezno ubacimo i više svježeg voća, povrća, mesa i ribe.

Nutricionistica Jo Hollington na svom je Instagram profilu na brz i jednostavan način svojim pratiteljima podijelila super trik koji može mnogo pomoći pri određivanju veličine porcija mesa i ribe za ručak ili večeru, a sve je objasnila uz pomoć nekoliko fotografija.
 
 
Jo je objavila tri fotografije svoga dlana i na svakoj iscrtala veličinu porcije bijelog, crvenog i ribljeg mesa koja je idealna za svakoga od nas po jednom obroku.
 
Idealna porcija bijelog mesa veličine je cijelog našeg dlana, crvenog mesa veličine samo unutrašnjosti dlana (bez prstiju), a porcija masne ribe idealna je u veličini polovice dlana i dva prsta.
 
 
Bijelo meso odnosi se na puretinu i piletinu, crveno meso na, primjerice, janjetinu i govedinu, dok pod masnom ribom Jo podrazumijeva haringu, tunu ili pak losos i slične ribe.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.