Blogerica pokazala zdrave dnevne menije ako želite smršavjeti ili se udebljati

Foto: Instagram

POPULARNA fitness blogerica Shannon Eng iz Kalifornije poznata je po objavama kojima svojim pratiteljima nudi zanimljive ideje za zdrave obroke i pokazuje kako ih pametno slagati.

Sada je objavila grafiku kojom je usporedila što jesti u danu ako vam je cilj izgraditi mišiće ili izgubiti višak kilograma.

Razlika u njezinom dnevnom planu je u tome što će oni kojima je cilj smršavjeti unijeti 300 kalorija manje zbog čega će njihovi obroci biti malo izmijenjeni.

“Jednostavno je. Ako vam je cilj smršavjeti i sagorjeti masnoće, držite se kalorijskog deficita (jedite manje nego što sagorijevate). Ako želite dobiti na težini i povećati masu mišića, morate jesti više nego što sagorijevate”, napisala je Eng.

Ova fitness blogerica smatra kako nije zdravo brzo mršavjeti, a ni debljati se. Također, savjetuje pravilan unos makronutrijenata, odnosno ugljikohidrata, proteina i masti.

“Nutrijenti su važni. Primjerice, možete ostvariti kalorijski deficit tako što ćete pojesti dva keksa i ništa drugo. Hoćete li smršavjeti? Vjerojatno. Ali je li to zdravo? Nije”, upozorila je.

Kada joj je cilj povećati masu, Eng konzumira više ugljikohidrata i kalorijski bogatiju hranu, ali koja je istovremeno zdrava. Kada mršavi, jede manje ugljikohidrata i više proteina.

“Doručak koji se sastoji od kruha, avokada i jaja sam zamijenila jogurtom bogatim proteinima i voćem.”
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.