Ako začinsko bilje pohranite na ovaj način, ostat će svježe do tri tjedna

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

TRIKOVI za pohranjivanje hrane mogu pomoći u smanjenju otpada. Oni omogućuju da određene namirnice traju dulje, čime ćete u konačnici uštedjeti i novac. Zato je korisno znati kako sačuvati začinsko bilje svježim i produljiti mu trajnost.

Trik stručnjaka za štednju, Nicka Drewa, podijeljen je na Instagram profilu @testkitchen. Drew je ukazao na manje poznatu metodu pohranjivanja začinskog bilja.

"Svježe lisnato bilje umotajte u vlažni papirnati ručnik i stavite u vrećicu s patentnim zatvaračem. Pohranite vrećicu u ladicu u hladnjaku. Trajat će puno dulje", pojasnio je.

To je takozvana metoda povijanja bilja. Ona uključuje uklanjanje plastičnih vezica sa začinskog bilja i njihovo pranje pod mlazom hladne vode. Nakon toga se bilje osuši čistom kuhinjskom krpom.

"Kad se osuši, zamotajte ga u vlažni papirnati ubrus pa stavite u plastičnu vrećicu ili nepropusnu plastičnu posudu. Vaše bilje bi trebalo duže ostati svježe i ukusno", poručio je Drew.

Blogerica Meseidy Rivera kaže da zahvaljujući ovoj metodi njezino začinsko bilje ne uvene do tri tjedna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.