5 najboljih napitaka uz doručak za postizanje forme i energetski doprinos tijelu

Foto: Unsplash

ZDRAV i uravnotežen obrok i kvalitetan napitak mogu činiti savršen doručak kao uvod u novi dan. Kad pazite na svoju težinu, potrebno je obratiti pozornost na namirnice koje dominiraju u vašoj prehrani. Nutricionisti naglasak stavljaju prvenstveno na raznolikost, a sastavili su i jednostavan popis jutarnjih napitaka koji će tijelu priuštiti zadovoljstvo, energiju i užitak okusa, piše Entertainment Times.

Kava

Riječi su suvišne. Za ljude koji je piju nema boljeg osjećaja od mirisa i okusa jutarnje kave. Preporuka je ipak da se pijenje kave svede na onu bez šećera, kao i da se konzumacija tijekom dana svede na maksimalno dvije šalice.

Zeleni čaj

Prilično popularan među onima koji rade na gubitku viška masnoće, zeleni čaj nudi brojne dobrobiti. Glavni spojevi su katehini, koji su odgovorni za njegove zdravstvene prednosti, a uz to što će potaknuti sagorijevanje masnoća, razbudit će tijelo i povećati produktivnost tijekom dana i za vrijeme treninga.

Infuzirana voda

Jedno od izvrsnih pića koje možete popiti ujutro je infuzirana voda. Možete dodati limun i mentu ili cimet i jabuku ili eksperimentirati s okusima koje najviše preferirate.

Sok od povrća ili voća

Čaša svježe iscijeđenog soka od voća ili povrća, kao i njihove kombinacije, može vam pružiti dobru količinu hranjivih tvari. Pomoći će vam i da zadržite osjećaj sitosti do idućeg obroka.

Smoothie

Čaša smoothieja s malo voća i orašastih plodova može sama po sebi biti cjelovit doručak. Ako popijete čašu smoothieja sastavljenog od dobro izbalansiranih namirnica, mogli biste zadovoljiti potrebe za nutrijentima iz svih najvažnijih kategorija. Proteini i masnoće iz mlijeka i orašida, ugljikohidrati, minerali i vlakna iz voća i povrća i puni ste energije za novi dan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.