Whoopi Goldberg i Billy Crystal odali emotivnu počast velikom Robinu Williamsu

Foto: EPA

TIJEKOM ovogodišnje dodjele nagrada Kennedy Centra, Whoopi Goldberg i Billy Crystal prisjetili su se svog prijatelja, pokojnog Robina Williamsa. Na događaju koji se održao u Washingtonu 3. prosinca, a na televiziji je emitiran 27. prosinca, Goldberg je u emotivnom govoru poručila da još nije preboljela Williamsovu smrt.

"Želim istaknuti da je osoba koja bi također trebala stajati ovdje sa mnom naš brat Robin", rekla je pokazavši na prazno mjesto pokraj sebe.

Prije samog događaja, Billy Crystal podijelio je s okupljenim novinarima svoja razmišljanja o Williamsu, rekavši: "Stvarno osjećam da mi nedostaje moj prijatelj Robin. I to jako, zbog svega što smo prošli i radili zajedno. Znam da bi on bio ovdje. I jest, na jedan drugi način. Tako da je ova večer za mene jako posebna i puna osjećaja."

Prijateljstvo Williamsa, Crystala i Goldberga seže desetljećima unatrag. Tijekom 1980-ih i 1990-ih bili su domaćini nekoliko humanitarnih akcija za neprofitnu organizaciju Comic Relief koja pomaže u prikupljanju novca za one kojima je to potrebno. Godine 2006. trio je udružio snage na komičnom događaju uživo u znak podrške žrtvama uragana Katrina.

Na ekranu su Crystal i Williams surađivali na nekoliko scenarističkih projekata, uključujući film Dan očeva, Razarajući Harryja Woodyja Allena i Hamleta Kennetha Branagha. Također su se pojavili u jednoj epizodi treće sezone Prijatelja. 

Podsjetimo, Williams je izvršio samoubojstvo 11. kolovoza 2014., u dobi od 63 godine. Glumac se borio s depresijom i Parkinsonovom bolešću, a nakon smrti javno je otkriveno da je bolovao i od Lewy body demencije. 

Samo dva tjedna nakon njegove smrti, Crystal je izašao na pozornicu prilikom dodjele nagrada Emmy kako bi odao počast Williamsu: "Baš nas je nasmijavao, bilo kad i bilo gdje ste ga vidjeli: na televiziji, u filmovima, u noćnim klubovima, arenama, bolnicama, skloništima za beskućnike. Koliko god genijalan bio na pozornici, privatno je bio najveći prijatelj kojeg možete zamisliti. Bio je pun podrške, zaštitnički nastrojen, pun ljubavi. Teško je govoriti o njemu u prošlosti jer je bio toliko prisutan u našim životima. Gotovo 40 godina bio je najsjajnija zvijezda u galaksiji komičara."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.