Ubojstva Murdaughovih na Netflixu: Ovo je priča o mračnim zločinima moćne obitelji

Screenshot: YouTube

NA NETFLIX je jučer stigla nova true crime trodijelna dokumentarna serija pod nazivom Ubojstva Murdaughovih: Južnjački skandal. U središtu dokumentarca je Alex, odvjetnik iz Južne Karoline i glava obitelji, kojem se trenutno sudi zbog ubojstva supruge i sina.

Oprez! Tekst može sadržavati spoilere

Obitelj Murdaugh beskrupulozna je dinastija, koja je godinama koristila svoj novac i moć da radi što god poželi te je pomislila da bi se mogla izvući čak i nakon brutalnih ubojstava. Trodijelna serija mračan je prikaz života privilegiranog moćnika i jedne od najuglednijih obitelji Južne Karoline te će rasvijetliti njihove brojne mračne tajne i zločine.

Dokumentarac govori o smrti Mallory Beach i ubojstvima Paula Murdaugha i njegove majke Maggie. Uključuje izjave ljudi koji su bili na brodu te kobne noći kad je umrla Mallory i donosi priču o korupciji, moći i zataškavanjima koji su izašli na vidjelo. Ovo je istinita priča iza zločina.

 

Tko je bila Mallory Beach?

Mallory Beach bila je 19-godišnjakinja iz Južne Karoline, koja je poginula u kobnoj nesreći u veljači 2019. godine. Brod je navodno slupao njezin prijatelj Paul Murdaugh, piše CBS News, 19-godišnjak iz istaknute obitelji u Južnoj Karolini.

23. veljače 2019. godine Mallory i njezin dečko Anthony Cook planirali su provesti noć na kućnoj zabavi. Sreli su se na posjedu u vlasništvu obitelji Paula Murdaugha, a ondje su bili i Paulova djevojka Morgan Doughty, Anthonyjev bratić Connor Cook i njegova djevojka Miley Altman. Svi su odlučili otići brodom na party.

Prema CBS-u, otišli su u 19 sati i partijali do ponoći. Svi su pili alkohol. U ponoć je Paul inzistirao da ih brodom odveze do bara u središtu Beauforta. Nakon što su napustili kafić u 1 ujutro, grupa se ukrcala na brod, a Paul je nesmotreno ostavio volan kako bi se fizički sukobio sa svojom djevojkom Morgan. Ona kaže da to nije bilo prvi put da ju je Paul zlostavljao. 

Brod se u 2:20 ujutro zabio u most Archers Creek i Mallory je upala u vodu. Vlasti su osam dana tražile njezino tijelo, a naposljetku su je pronašli 3. ožujka. Murdaugh je kasnije optužen za tri kaznena djela - vožnju broda pod utjecajem alkohola, izazivanje smrti Mallory Beach i teško ozljeđivanje još dvoje putnika. Izjasnio se da nije kriv te je čekao suđenje uz jamčevinu. 

Kako se prisjećaju Anthony, Morgan, Miley i Connor, ali i njihovi roditelji, od trenutka dolaska u bolnicu Paulov tata Alex i djed Randolph pokušavali su manipulirati situacijom u Paulovu korist ušutkavajući sve koji su bili upetljani u priču i ističući da je zapravo Connor upravljao brodom.

2021. ubijeni Paul i njegova majka Maggie

No 7. lipnja 2021. godine Paul je ubijen sa svojom majkom Maggie. Nakon njegove smrti pokrenuta su pitanja o navodnim "pogrešnim koracima organa za provođenje zakona". "Odvjetnici jednog od putnika tražili su u nedavnom sudskom podnesku da ispitaju skupinu policajaca o mogućem pokušaju da se krivnja prebaci s Murdaugha", pisao je The Post u kolovozu 2021. 

Cook je odmah rekao da je Murdaugh vozio brod, no u izvješću o nesreći, prema pisanju The Posta, stajalo je da Cook "nije bio siguran tko je vozio".

U ožujku 2019. Malloryna obitelj podnijela je tužbu protiv Murdaughovih navodeći da je Paulova majka znala da je on pijan išao na brod i da je uz osobnu iskaznicu Paulova starijeg brata Bustera navodno kupljen alkohol. Sudac je odobrio nagodbu između obitelji.

Istinita priča iza Murdaughovih ubojstava

U lipnju 2021. Alex Murdaugh, Paulov otac, nazvao je 911 i prijavio da je pronašao svoju ženu Maggie i sina Paula ubijene ispred njihove kuće. Nakon više od godinu dana, tijekom kojih je protiv Alexa podignuto više optužbi za financijski kriminal, a Vrhovni sud Južne Karoline suspendirao mu je odvjetničku licencu, porota je objavila optužnicu protiv njega za dvostruko ubojstvo Paula i Maggie. 

NBC News je napisao: "Dva izvora bliska istrazi kažu da vlasti imaju snimku s mobitela za koju vjeruju ne samo da prikazuje Murdaugha na mjestu ubojstava neposredno prije nego što su se dogodila već i da je u suprotnosti s redoslijedom događaja iznesenim na dan ubojstva."

Alex se u srpnju 2022. godine izjasnio da nije kriv, a državni tužitelji su u prosincu utvrdili da je ubio ženu i sina kako bi zbog njihove smrti dobio simpatije i pobjegao od odgovornosti za svoje financijske zločine. Kasnije su najavili da će tražiti doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti pomilovanja. 

Suđenje je počelo prošlog mjeseca, a tužiteljstvo tvrdi da zapisi mobitela pokazuju da je Alex bio u kućici za pse nekoliko minuta prije nego što su Paul i Maggie ubijeni unatoč tome što je svima rekao da ondje nikad nije bio. 

Dok obrana tvrdi da su ubojstva Paula i Maggie Murdaugh povezana sa smrću Mallory Beach 2019., a Alex Murdaugh je policiji rekao da je Paul mjesecima primao prijetnje, tužiteljstvo smatra da je Alex Murdaugh ubio sina i ženu.

Tijekom posljednjih nekoliko tjedana porotnici su čuli razne dokaze, a znaju i za financijsku prevaru Alexa Murdaugha. Tužitelji tvrde da su zločini ključni za dokazivanje motiva. Murdaugh se suočava s približno 80 optužbi za pronevjeru i druge prevare, uključujući i optužbe za krađu novca od svojih klijenata.

S obzirom na to da suđenje i dalje traje, Netflixova serija neće prikazati završenu priču, no otkrit će sve detalje zločina koje je počinila ta obitelj i Alexov motiv. 

Mallory, Paul i Maggie nisu jedini umrli pod sumnjivim okolnostima

Stephen Smith, gej srednjoškolac za kojeg se pričalo da je u romantičnoj vezi s Paulovim starijim bratom Busterom, umro je 2015. godine, a njegovo je tijelo nađeno nasred lokalne ceste. Stephen je portretiran kao žrtva tragične prometne nesreće, no poslije se pričalo kako je moguće da je u pitanju namjerno ubojstvo te je ponovno otvorena istraga.

Smrt obiteljske domaćice Glorije Satterfield u veljači 2018. još je mračnija. Navodno se spotaknula o obiteljske pse dok se penjala stubištem do kuće. Alex, koji je mjesec dana ranije bio osigurao svoje imanje u Moselleu, rekao je njezinoj obitelji da će podnijeti tužbu protiv samog sebe kako bi od osiguranja za njih mogao iskamčiti pozamašnu naknadu. Tada je došlo do još jedne financijske prevare te je u vlastiti džep spremio čak 4.3 milijuna dolara. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.