Pet kultnih filmova koje je odbila Michelle Pfeiffer i kasnije požalila

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/MGM

MICHELLE Pfeiffer je jedna od najuspješnijih glumica modernog Hollywooda, a u 80-ima i 90-ima bila je prvi izbor brojnih redatelja. No, kao i većina glumaca, Pfeiffer je morala odbiti neke uloge kako bi se fokusirala na druge projekte.

Glumica je tijekom jednog gostovanja u američkoj emisiji Today otkrila pet kultnih uloga koje je odbila, a kasnije požalila zbog toga. U nastavku otkrijte o kojim je filmovima riječ.

Zgodna žena (Pretty Woman)

 

Prema portalu CBR, Pfeiffer je odbila glavnu ulogu u filmu Zgodna žena jer je smatrala da je scenarij premračan. Prije nego što je Julia Roberts prihvatila glavnu ulogu, film je trebao imati tragičan završetak u kojem bogati biznismen baca prostitutku iz auta nakon što mu ona kaže da se zaljubila u njega.

Pfeiffer i još nekoliko glumica kojima je ponuđen film, među kojima je bila i Molly Ringwald, odbile su ga zbog takvog završetka. Prva verzija filma trebala je prikazati mračnu stranu prostitucije i elitizma u Los Angelesu, ali film je kasnije preoblikovan u visokobudžetnu romantičnu komediju koja je postala veliki hit.

Thelma & Louise  

Pfeiffer je trebala igrati jednu od glavnih uloga u blockbusteru iz 1991. godine, ali je odbila film jer je u to vrijeme snimala dramu Polje ljubavi (Love Field). Umjesto nje, uloge su dobile Susan Sarandon i Geena Davis.

"Ta odluka me i dalje ubija", izjavila je glumica tijekom intervjua za časopis Variety. "Ne možete raditi na svemu, od nečega morate odustati."

Kad jaganjci utihnu (Silence of the Lambs)

 

Michelle Pfeiffer surađivala je s redateljem Jonathanom Demmeom na filmu Udana za mafiju (Married to the Mob) iz 1988. godine. Kada je redatelj počeo raditi na kultnom klasiku Kad jaganjci utihnu, Pfeiffer mu je bila jedan od prvih izbora za ulogu agentice Clarice Starling, koju je u filmu naposljetku utjelovila Jodie Foster. Pfeiffer je odbila film jer je vjerovala da je završetak previše mračan.

"Bila sam uznemirena. U tom filmu je toliko zla. Ono za čime najviše žalim jest činjenica da sam propustila priliku ponovno surađivati s Jonathanom", rekla je Pfeiffer u intervjuu za Entertainment Weekly. "Zlo je prevladalo u tom filmu. Završetak mi se nije svidio. Nisam htjela da svijet vidi tako nešto."

Casino

Prije nego što je Sharon Stone prihvatila ulogu Ginger McKenne u Scorseseovom klasiku iz 1995. godine, uloga je ponuđena Michelle Pfeiffer. 

No, poznata glumica odbila je ulogu jer je smatrala da je previše slična njezinoj ulozi Elvire Hancock iz filma Lice s ožiljkom (Scarface), u kojem je glumila uz Ala Pacina.

Sirove strasti (Basic Instinct)

 

Još jedna uloga koju je dobila Sharon Stone, a koja je prvotno ponuđena Michelle Pfeiffer, bila je uloga ubojice Catherine Tramell u Sirovim strastima. Pfeiffer je odbila tu ulogu jer se ne osjeća ugodno u eksplicitnim scenama.

"Taj film jednostavno nisam mogla snimiti zbog seksualnih dijelova, zbog golotinje. Moj otac je u to vrijeme još bio živ, a ja sam inače malo stidljiva", izjavila je glumica tijekom jednog intervjua, prenosi Irish Examiner. "Ako ću biti iskrena, ne osjećam se tako slobodno u svom tijelu. Sramežljiva sam."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.