Gdje je Emanuela? True crime o nestanku djevojčice iz Vatikana uznemirio gledatelje

Foto: Netflix Foto: Press

NETFLIX je ove jeseni spremio mnoštvo sadržaja za obožavatelje krimića, ali neki gledatelji su ostali uznemireni nakon objave najnovijeg true crimea.

UPOZORENJE! Tekst sadrži spojlere!

Vatican Girl nova je serija inspirirana istinitim događajem, a bavi se jednim od najpoznatijih slučajeva nestalih osoba u Italiji.

Nestala tinejdžerica, a upleten - Vatikan?

Riječ je o misterioznom nestanku 15-godišnje Emanuele Orlandi, kojoj se izgubio svaki trag nakon što je 1983. godine napustila glazbenu školu u Rimu. Ova tinejdžerica nije pronađena do danas, a dokazi upućuju na to da je moguće da je u njezin nestanak bio upleten nitko drugi nego - Vatikan.

Nakon nestanka tinejdžerice istragu je obilježilo mnoštvo nelogičnosti, lažnih dokaza i tragova koji navode prema krivom smjeru, stoga nije ni čudno kako ovaj događaj već desetljećima intrigira talijansku javnost.

U traileru Emanuelina obitelj objašnjava da je "šutnja najbolnija stvar koju jedna obitelj može pretrpjeti".

Gledatelji uzbuđeni, ali i uznemireni

Koliko ovo sve zvuči primamljivo ljubiteljima true crimea, svjedoče i reakcije gledatelja na seriju.

"Djevojka iz Vatikana na #Netflixu", napisao je jedan korisnik Twittera. "Jeste li gledali? Obrat će vas iznenaditi."

"Fascinantna nova serija na Netflixu, navukli smo se", dodao je drugi korisnik. "Je li Vatikan odgovoran za nestanak 15-godišnje djevojčice? U to je vrijeme objašnjenje bilo da je riječ o međunarodnom terorizmu. Čini se da ipak nije to bilo u pitanju."

"Želite uznemirujući dokumentarac za gledanje? Naslov je Vatican Girl na Netflixu!", "Kako je moguće da ovo već godinama nije veliki svjetski skandal? Ne bih ni znao za ovaj događaj da nije serije. Zaista šokantno!", "Imao sam noćne more nakon što sam gledao Vatican Girl", "Tako zastrašujuće, u mom snu je netko oteo moju sestru. Dragi Bože, bojim se zamisliti gdje je Emanuela Orlandi!", pisalo se na društvenim mrežama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.