Na Netflix je stigao film koji ima 98% na RT-u, ljudi ga ne prestaju hvaliti

Screenshot: YouTube/Netflix

NA NETFLIX je 20. rujna stigla drama His Three Daughters, koja je imala premijeru na prošlogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu. Iako drama još uvijek nije dospjela na globalnu ljestvicu top 10 najgledanijih filmova na streaming servisu, u Hrvatskoj se trenutno nalazi na 10. mjestu, a gledatelji je ne prestaju hvaliti putem društvenih mreža.

Hvaljeni film počeo se prikazivati u odabranim američkim kinima početkom rujna ove godine, prije nego što je dospio na Netflix. His Three Daughters trenutno ima ocjenu kritičara na Rotten Tomatoesu od 98% i 89% od gledatelja, dok na Metacriticu ima ocjenu 84.

O čemu se radi u filmu?

His Three Daughters je najnoviji film renomiranog redatelja, scenarista i producenta Azazela Jacobsa, koji se proslavio filmovima The Lovers i French Exit.

 

Radnja prati tri sestre koje se moraju brinuti o svom ocu Vincentu (Jay O. Sanders), koji se nalazi u hospiciju jer umire od raka. Njegova posvojena kći Rachel (Natasha Lyonne) godinama se brinula o njemu, dok su njezine sestre, vrckasta Christina (Elizabeth Olsen) koja živi na drugom kraju države i kontrolirajuća Katie (Carrie Coon) koja živi u Brooklynu, živjele svoje živote.

Nakon što se sestre vrate u njezin život, Rachel cijele dane provodi kladeći se na sportske utakmice i konzumirajući marihuanu, što joj Katie neprestano zamjera. Film istražuje njihovu dinamiku i načine na koje se nose s gubitkom voljene osobe.

Sporedne uloge u filmu igraju Jovan Adepo, Rudy Galvan, Jose Febus i Jasmine Bracey.

Reakcije kritičara i publike

Društvene mreže i razne publikacije preplavljene su pozitivnim kritikama i reakcijama na film.

"Film His Three Daughters je uzvišen u svojoj jednostavnosti i eleganciji; izvrsno pronalazi ravnotežu između tragedije i komedije", napisala je Wendy Ide za Observer.

"Priča nikada ne izgleda shematski. Raskol između tri žene, i njegovo nesigurno premošćivanje, ukorijenjeni su u detaljima. To omogućuje glumicama da pokažu svoje talente, a sve tri dale su izvanredne izvedbe koje su međusobno povezane", napisao je Craig Mathieson za The Age.

Ljubitelji filma koji posjećuju subreddit r/movies proveli su anketu u kojoj su dosad sudjelovala 163 gledatelja filma. Njih 77% preporučuje svima da pogledaju His Three Daughters. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.