Martina Scorsesea je ovaj film toliko uznemirio da je imao problema sa spavanjem

Screenshot: Youtube/A24

AMERIČKI redatelj Ti West je prošle godine osvojio publiku diljem svijeta svojim slasher filmovima X i Pearl, a među fanovima hororca Pearl se našao i legendarni redatelj Martin Scorsese, kojeg je film toliko impresionirao da je svoju recenziju podijelio putem portala Slashfilm. 

"Filmovi Tia Westa imaju tu energiju koja je jako rijetka u današnje vrijeme, a koju pokreće čista, neiskvarena ljubav prema filmu. To se osjeti u svakom kadru", napisao je Scorsese. 

"... Pearl sačinjavaju divlje, očaravajuće, i jako, stvarno jako, uznemirujuće 102 minute. West i njegova muza i kreativna partnerica Mia Goth stvarno znaju kako se poigravati sa svojom publikom… prije nego što nam zabiju nož u prsa i počnu ga vrtjeti", dodao je redatelj. "Bio sam opčinjen, zatim potresen i zatim toliko uznemiren da sam imao problema sa spavanjem. No, nisam mogao prestati gledati film."

 

Film Pearl, prednastavak filma X, smješten je u 1918. godinu, a prati mladu djevojku Pearl koja živi na farmi svojih roditelja, dok se njen muž bori u Prvom svjetskom ratu. Pearl sanja o boljem životu i želi postati glumica, no nakon što joj okrutna stvarnost uništi sve snove, ona se pretvara u nemilosrdnog ubojicu. 

Uz Miu Goth, koju smo gledali u glavnoj ulozi, u filmu su se pojavili i David Corenswet, Tandi Wright, Matthew Sunderland i Emma Jenkins-Purro.

Ti West i Mia Goth su udružili snage i za treći film u franšizi, nazvan MaXXXine, koji je smješten u 1980-e i služi kao nastavak X-u. Film će distribuirati produkcijska kuća A24, a točan datum premijere još uvijek nije poznat. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.