Kultni film iz 50-ih dobiva prvi remake, režirat će ga redatelj Aquamana

Screenshot: YouTube/Universal Pictures

REDATELJ Aquamana James Wan u pregovorima je za film Stvorenje iz Crne lagune (The Creature From the Black Lagoon), remake istoimenog kultnog horora iz 1954. godine. Na filmu rade Universal Pictures i Wanova produkcijska kompanija Atomic Monster.

Osim što će režirati film, Wan će također raditi kao producent uz Michaela Cleara, Judsona Scotta i Jaya Polidora.

Originalni film, u kojem su glumili Richard Carlson i Julie Adams, režirao je Jack Arnold. Priča je pratila grupu znanstvenika koji su u Amazoni došli licem u lice s Gill-manom, neobičnim vodenim stvorenjem koje nalikuje čovjeku i koje ima zle namjere.

Iako je Gill-man jedno od najpopularnijih čudovišta studija Universal Pictures, svi prethodni pokušaji reboota serijala su propali. Neki od poznatih redatelja koji su kroz godine trebali raditi na rebootu su John Carpenter, Peter Jackson, Ivan Reitman i Guillermo del Toro.

Del Toro je planirao snimiti film iz perspektive čudovišta, ali na kraju se predomislio i krenuo je raditi na filmu Oblik vode (The Shape of Water) koji je inspiriran njegovom idejom za remake Stvorenja iz Crne lagune.

Po čemu je poznat Wan?

Osim što je režirao Aquamana i film Brzi i žestoki 7 (Furious 7), koji su prešli zaradu od milijardu dolara, Wan je također uspješan redatelj horora.

Kreirao je franšizu Prizivanje (The Conjuring), a uz to je ko-kreator jednako uspješnih horor franšiza Slagalica strave (Saw) i Podmuklo (Insidious).

Uz posao redatelja, Wan je također uspješan scenarist, producent i osnivač produkcijske kompanije Atomic Monster. Kao producent radio je na hit-filmovima M3GAN, Lights Out i Malignant. Najnoviji projekti su mu horor Night Swim iz siječnja 2024. godine i Salem’s Lot, adaptacija djela Stephena Kinga, koji izlazi u listopadu ove godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.