Jack Black: Po ovoj igri treba snimiti film, priča je bolja od The Last of Us

Foto: EPA

Jedna od zvijezda nedavno izašlog filma The Super Mario Bros. Jack Black smatra kako bi trebala postojati filmska adaptacija igre Red Dead Redemption. S obzirom na to da se nekoliko adaptacija igara pojavilo i na velikim i na malim ekranima u proteklih nekoliko godina, s Blackom razmišljanja vjerojatno dijele i brojni obožavatelji Red Dead Redemptiona.

Broj filmskih i televizijskih adaptacija igara porastao je posljednjih nekoliko godina, pojava platformi za streaming poput Netflixa pomogla je da dopru i do šire publike, što objašnjava pozitivan prijem animiranih serija poput Netflixove Castlevania i Arcane ili HBO-ove igrane adaptacije The Last of Us.

U nedavnom intervjuu Black je podijelio svoje mišljenje o videoigrama koje se pretvaraju u filmove ili televizijske serije. Glumac vjeruje da će filmska i televizijska industrija nastaviti gledati na igre kao na referencu za buduće projekte, s obzirom na to kako industrija jednostavno nastavlja rasti.

 

"Ima jednako dobru, ako ne i bolju, priču nego The Last of Us"

Black je ustvrdio da je obožavatelj adaptacija, pogotovo kada su "odrađene kako treba" i dodao da smatra The Last of Us "fantastičnim" te misli da ima još priča o videoigrama koje treba istražiti, posebice onu iz serije Red Dead Redemption.

"Možda snime film Red Dead Redemption? Trebali bi, jer mislim da ima jednako dobru, ako ne i bolju, priču nego The Last of Us", rekao je Black za BBC.

Red Dead Redemption, hvaljeni serijal Rockstar Gamesa, nije smješten u postapokaliptično okruženje poput The Last of Us, već se odvija u svijetu koji prolazi kroz duboke transformacije - na američkom Zapadu u ranim 1900-tima.

Ondje je bivši odmetnik John Marston primoran da donese teške odluke kada vlada uzme njegovu ženu i sina kao taoce u zamjenu za njegove usluge plaćenika. Morat će pronaći sve svoje bivše suradnike ili možda više nikada neće vidjeti svoju obitelj. Iako Black misli da bi naslov iz 2010. svakako bio zanimljiva adaptacija, čini se da za sada nema planova da se serijal ekranizira.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.