Igra s bizarnom intimnom scenom brzo se penje ljestvicom bestselera na Steamu

Screenshot: Youtube/Larian Studios

IGRA Baldur's Gate 3 jedna je od najiščekivanijih igara godine, a u posljednjih tjedan dana popela se na treće mjesto najprodavanijih igri na Steamu. Igra je od 2020. godine dostupna za kupnju u Early Access verziji, što znači da je objavljena samo testna verzija. Finalna verzija igre bit će dostupna od 3. kolovoza za Windows i macOS, a od 6. rujna na PlayStationu 5.

Za ovako brz rast popularnosti djelomično je zaslužna viralna scena iz igre koja se širi društvenim mrežama. Naime, igrači će u igri imati priliku, ako to požele, vidjeti intimnu scenu između lika kojim upravljaju i jednog od NPC-ja, nazvanog Halsin. On je šumski vilenjak i druid, vrsta čarobnjaka čije moći su povezane s prirodom, i ima sposobnost pretvaranja u medvjeda. Tijekom intimne scene igrač može odlučiti hoće li Halsin biti u svom vilenjačkom ili medvjeđem obliku.  

U intervjuu za IGN je Swen Vincke, osnivač studija Larian koji je radio na igri, izjavio da su svi koji su vidjeli scenu u šoku, ali da je scena "urnebesna". Nije trebalo puno da igra na Steamu prestigne Red Dead Redemption 2 i Hogwarts Legacy.  

Vincke je izjavio da za uspjeh nije zaslužna samo scena s medvjedom nego i uspješno predstavljanje na nedavnoj konferenciji The Panel From Hell, kojoj su prisustvovali brojni novinari i kreatori. 

"Velika nam je nagrada kada čujemo da su ljudi tako entuzijastični oko onoga što smo pokazali. Jako smo se potrudili oko ove igre i jedva čekamo pokazati sve što smo dosad napravili", rekao je Vincke. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.