Gledatelji odabrali 11 najboljih Netflixovih filmova i serija po istinitim događajima

Screenshot: Youtube

Ako ne znate što pogledati tijekom nadolazećeg vikenda, ne morate tražiti dalje. Korisnici Netflixa objavili su popis od 11 filmova i serija temeljenih na istinitim događajima koje bi svatko trebao pogledati.

Popis je sastavljen prema preporukama gledatelja prikupljenih u Facebook grupi Netflix Bangers. Evo izdvojenih naslova.

The Trapped 13: How We Survived The Thai Cave

Ovaj dokumentarac govori o 13 tajlandskih mladih nogometnih reprezentativaca koji su bili zarobljeni u špilji Tham Luang 2018. Čudom, nakon nekoliko dana pokušaja spašavanja, tim su spasili ronioci koji su se svim silama borili da ih odvedu na sigurno.

 

American Murder: The Family Next Door

Dokumentarac, objavljen u rujnu 2020., fokusira se na ubojstvo Shannan Watts, koja je bila 15 tjedana trudna u trenutku smrti. Shannan je sa svoje dvije kćeri, četverogodišnjom Bellom i trogodišnjom Celeste, neobjašnjivo nestala 2018. godine u državi Colorado. Radnja prati ovaj slučaj nakon što je njezin suprug Chris Watt, isprva zanijekao bilo kakvu upletenost u Shannin nestanak.

When They See Us

When They See Us temelji se na petorci iz Central Parka - skupini tinejdžera koji su nepravedno optuženi za napad i silovanje žene u New Yorku 1989. Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam, Raymond Santana i Korey Wise, svi u dobi između 14 i 16 godina, služili su kaznu u zatvoru zbog incidenta sve dok 2002. DNK dokazi nisu proglasili serijskog silovatelja Matiasa Reyesa krivim.

 

Mindhunter

Sljedeći na popisu je Mindhunter, koji se temelji na istinitoj kriminalističkoj knjizi o elitnoj jedinici FBI-ja za serijske zločine koja je osmislila psihološki profil kako bi pomogla u hvatanju serijskih ubojica. Seriju su režirali John E. Douglas i Mark Olshaker, a u njoj se pojavljuju Jonathan Groff, Holt McCallany i Anna Torv.

The Spy

Serija The Spy govori o izraelskom špijunu Eliju Cohenu koji se infiltrirao u sirijsku vladu 1960-ih. Sacha Baron Cohen glumi Elija čije je djelovanje oblikovalo Bliski istok kakav danas poznajemo.

Inventing Anna

Inventing Anna je mini-serija od devet epizoda koja istražuje kako je prevarantica Anna Delvey uspjela prevariti društvenu elitu New Yorka. U glavnoj ulozi je Julia Garner, a priča se temelji na članku Jessice Pressler pod naslovom "Kako je Anna Delvey prevarila njujorške partijanere", koji je objavio New York Magazine 2018.

 

Unbelievable

Serija Unbelievable inspirirana je istinitim događajima koje je doživjela mlada žena optužena za laganje o silovanju. Temelji se na članku An Unbelievable Story Of Rape, koji je osvojio Pulitzerovu nagradu.

Alias Grace

Mini-serija iz 2017. temelji se na nagrađivanom romanu Margaret Atwood. Radnja je smještena u 1843. godinu i govori o Grace Marks, irskoj imigrantkinji i služavki koja živi u Kanadi te je optužena i osuđena za ubojstvo svog poslodavca i domaćice.

Narcos

Ova serija o kolumbijskom narko-kartelu ima tri sezone, od kojih prva dokumentira život Pabla Escobara od trenutka kada je počeo proizvoditi kokain, do ranih devedesetih. Nakon uspjeha Narcosa, objavljena je i serija Narcos: Mexico koja prati uspon kartela Guadalajara.

 

The Serpent

Jenna Coleman i Ellie Bamber glume u seriji temeljenoj na istinitoj priči o zloglasnom ubojici zvanom Bikini Killer, Charlesu Sobhraju. Povezuje se s više od 20 ubojstava u jugoistočnoj Aziji između 1972. i 1982. godine.

Monster: The Jeffrey Dahmer Story

Monster: The Jeffrey Dahmer Story govori o zastrašujućem slučaju jednog od najokrutnijih američkih serijskih ubojica Jeffreyja Dahmera, koji je ubio 17 muškaraca i dječaka između 1978. i 1991. godine. Ozloglašeni serijski ubojica i seksualni prijestupnik ubijao je svoje žrtve u razdoblju od 15 godina tijekom 70-ih, 80-ih i 90-ih. Na kraju je osuđen za 16 ubojstava.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.