Gal Gadot glumi Kleopatru u nadolazećem filmu, otkrila je što misli o ulozi

Foto: EPA

UNATOČ neizvjesnostima koje prate razvoj biografskog filma o Kleopatri, izraelska glumica i producentica Gal Gadot u nedavnom intervjuu za Vogue Hong Kong podijelila je svoj entuzijazam i posvećenost projektu. Gadot, poznata po ulozi Wonder Woman u DC-jevom filmskom svemiru, ulazi u cipele još jedne snažne žene, egipatske kraljice Kleopatre. Iako ovaj projekt okružuju kontroverze i promjene u kreativnom timu, Gadot je naglasila da planira ispraviti pogrešnu percepciju o egipatskoj kraljici.

"Izrael graniči s Egiptom, zbog čega sam odrastala uz priče o Kleopatri. Wonder Woman je fiktivni snažni ženski lik, ali Kleopatra je stvarna vladarica", rekla je Gadot. Glumica želi proširiti sliku o Kleopatri i prikazati je kao pionira svog vremena, jer je dosad prikazivana isključivo kao zavodnica.

"Ova žena je bila godinama ispred svog vremena. Egipat i ono što je Egipat bio tada u nekim aspektima je naprednije od današnjice... Jako sam strastvena oko njene priče i želim donijeti pravdu njenom liku i nasljeđu koje je ostavila", dodala je Gadot.

Otkako je Patty Jenkins, izvorna redateljica biografskog filma, odstupila da bi se koncentrirala na druge projekte, razvoj projekta je ostao u nekakvom limbu. Gadot je pohvalila scenarij, za koji se vjeruje da je dovršen u studenom 2021. godine, ali još uvijek nije poznato tko je napisao taj scenarij, piše ScreenRant. 

Nadolazeći film se već našao na meti kritika, prvenstveno vezanih uz odabir Gadot u ulozi Kleopatre. Naime, mnogi vjeruju da je Kleopatru trebala glumiti glumica druge rase. Gadot je na kritike rekla da je Kleopatra bila Makedonka, i da je produkcijski tim originalno tražio makedonsku glumicu koja bi odgovara ulozi. Pošto je nisu uspjeli naći, odlučili su se za Gadot. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.