Evo koliko je Val Kilmer zaradio za cameo ulogu u filmu Top Gun: Maverick

Screenshot: YouTube/Paramount Pictures

PREMDA se samo nakratko pojavio u filmu Top Gun: Maverick, Val Kilmer zaradio je vrtoglavi iznos za svoju cameo ulogu.

Jedna od prvih i ujedno najpoznatijih uloga u karijeri Vala Kilmera bila je uloga pilota Toma Kazanskyja, poznatijeg kao Iceman, u originalnom Top Gunu iz 1986. godine. Iceman je bio glavni rival Petea "Mavericka" Mitchella, kojeg je utjelovio Tom Cruise.

Nakon uspjeha Top Guna, Kilmeru su se otvorila brojna vrata, što je rezultiralo ulogama u velikim hitovima iz 90-ih, od biografskog filma The Doors, u kojem je utjelovio Jima Morrisona, do superherojskog filma Batman Forever.

No glumac je 2015. godine morao uzeti pauzu od glume nakon što mu je dijagnosticiran rak grla, piše LADbible. 64-godišnjak je imao dvije traheotomije i kemoterapiju, nakon kojih je izgubio sposobnost govora jer su mu glasnice trajno oštećene.

 

Uzmemo li u obzir sve ove činjenice, mnogi obožavatelji Top Guna bili su u šoku kada su vidjeli da je Kilmer ponovio ulogu Icemana u filmu Top Gun: Maverick iz 2022. godine. Kilmer je imao cameo u jednoj sceni, u kojoj je umjetna inteligencija korištena kako bi replicirala njegov glas.

Prema portalu ScreenRant, Kilmer je za cameo ulogu plaćen između 400 tisuća i dva milijuna dolara. Ako mu je minimalna plaća iznosila 400 tisuća dolara, to znači da je zaradio oko 2222 dolara po sekundi.

Kilmer se nakon filma Top Gun: Maverick nije pojavio ni u jednom drugom filmu ili seriji. Par godina prije premijere filma, glumac je objavio memoar I’m Your Huckleberry u kojem je pisao o svojoj borbi s rakom.   
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.