Evo koju scenu je Park Chan-wook htio promijeniti u hit filmu Oldboy 

Screenshot: Youtube/CJ Entertainment

AKCIJSKI film Oldboy, koji je režirao južnokorejski redatelj Park Chan-wook, ove godine će imati svoju dvadesetu obljetnicu. Film je dio Parkove trilogije o osveti, a s godinama je stekao kultni status i danas se smatra jednim od najboljih korejskih filmova svih vremena. Iako je zadovoljan svojim filmom, Park je u intervjuu za IndieWire otkrio što bi promijenio u filmu da je znao da će postati toliki hit. 

"U početku, kada smo dizajnirali Woo-jinov penthouse, htio sam da ima jedan jako dugačak, uski bazen", rekao je Park. "Tako da kad bih plivao u njemu, i kad bi se to reflektiralo na staklu, izgledalo bi kao da bijela riba pliva po dugačkoj vodenoj stazi na noćnom nebu. Htio sam napraviti jako nadrealističnu scenu, ali mi budžet to nije dozvoljavao. Da sam tada znao da će film biti ovako uspješan, uložio bih više novca i napravio bazen koji sam htio." 

Park je pogledao svoj film tri puta i samo treći put je uspio uživati u njemu. Film je prvi put gledao u Cannesu, kada je bio previše zabrinut oko reakcije publike da bi se skoncentrirao na radnju filma. Drugi put kad ga je gledao, pazio je na tehničke aspekte jer je bio u procesu remasteriranja filma. Jedini put kada je istinski uživao u filmu, bio je kada ga je gledao tijekom 10. obljetnice s glumcima i ostatkom filmske ekipe. 

Redatelj se također prisjetio kako je snimanje filma za njega bilo riskantno i da danas vjerojatno ne bi poduzeo takav rizik. "Kada mi je producent dao originalni manga strip, nije mi se svidio završetak. Nije bilo priče o incestu i glavni negativac je imao potpuno drukčiju motivaciju", izjavio je Park. "Svejedno sam potpisao ugovor, što je bilo jako nepromišljeno jer u tom trenutku nisam znao kako ću promijeniti završetak."

"Drago mi je što sam na kraju smislio dobru ideju za završetak, ali da nisam, to bi bio veliki problem. Ovakvu odluku ne bih donio ovih dana… kako sam tada bio mlad", dodao je redatelj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.