VIDEO Hondina škola vožnje: Kako voziti s ručnim mjenjačem

Screenshot: YouTube

RUČNI mjenjači su do prije nekoliko godina imali monopol na tržištu, no sada polako ispadaju iz igre. U Americi je situacija kudikamo drukčija.
 
Vožnja automobila s ručnim mjenjačem je prava muka za Amere, posebno one kojima auto predstavlja nužan dio transporta, a ne ultimativan užitak, pa i svojevrsnu opsesiju. Nema sumnje, ručni mjenjači nisu u modi pa veseli što im je Honda odlučila posvetiti pažnju.
 
Recimo i kako je na europskom tržištu novih automobila udio ručnih mjenjača još uvijek respektabilnih 80 %. U SAD-u pak ručni mjenjač bira manje od 5 % kupaca novih automobila.  

 
Video u nastavku vrlo jednostavno objašnjava pozadinu rada ručnog mjenjača, ali i daje uputu kako optimalno voziti automobil s ručnim mjenjačem. Tu su i neki trikovi poput usuglašavanja okretaja motora i brzine vrtnje kotača pritiskom na papučicu gasa. 
 
I da, svaki strastveni vozač će uvijek radije izabrati automobil s ručnim mjenjačem. Način je to koji vozaču pruža posebno iskustvo vožnje, ali i bolju kontrolu nad automobilom.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.