VIDEO F1 piloti su pokušali ponoviti scene iz James Bonda, pogledajte kako su prošli

Screenshot: YouTube

NAKON niza odgoda najnoviji nastavak filmskog serijala o James Bondu je konačno stigao. 

Nakon jučerašnje premijere preostalo je još jako malo i do hrvatske premijere filma koji bi lako mogao steći status najgledanijeg u ovoj godini. No Time to Die, baš kao i brojni drugi nastavci ugošćuju legendarni Aston martin, model DB5. 

 

Model je slavu stekao upravo zahvaljujući najpoznatijem agentu, a glavninu zasluga pripisuje se Sean Conneryju i Goldfingeru u kojem DB5 ima glavnu ulogu među automobilima. Automobil opremljen strojnicama, dimnom zavjesom i još nizom gadgeta se vratio, a sada je poznato i nešto više informacija. 

Neil Layton je u produkciji bio zaslužan za akcijska vozila, a nedavno je otkrio kako su u snimanju filma koristili pet automobila. Radi se o replikama u kojima su kaskaderi bili zaštićeni kavezom, a na raspolaganju su imali i hidrauličku ručnu kočnicu za lakšu izvedbu atraktivnih manevara. 

 

Jedan od kaskadera, Mark Higgins, je za Sky Sports F1 otkrio kako su potjeru koja u filmu traje nekih pet minuta snimali punih sedam tjedana u Italiji. Automobile su isprobali i piloti Lance Stroll i Sebastian Vettel, ali su izvođenje akrobacija prepustili stručnjacima. Naravno, nitko se nije žalio jer je snimanje bilo pravi užitak. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.