Malo ljudi zna da Porsche ima čudno pravilo koje koristi na svim automobilima

Foto: Porsche

ZA OVU posebnost Porschea jedan je novinar doznao sasvim slučajno.

U Porscheu nisu praznovjerni, nego jednostavno ništa ne prepuštaju slučaju. Kao kod pravih Nijemaca, svaki detalj mora biti razrađen i jednoznačno definiran, a kad govorimo o automobilu, to ide do nezamislivih razina.

Vjerovali ili ne, Porsche tako ima pravilo kako će na svim svojim automobilima postaviti središnju kapu na kotaču, odnosno u koji položaj će postaviti Porscheov amblem. Doznao je to Jalopnikov novinar dok je pokušao podesiti kapu na Taycanu za fotografiranje naplatka. On ju je, naravno, odlučio postaviti da stoji okomito, kao što bi svatko namjestio. Međutim, u trenutku se pojavio Porscheov djelatnik, koji je vidio što je učinio, i odmah ga ukorio. Znak je nakon fotografiranja vraćen u pravi položaj, a novinar je dobio uputu za ubuduće.

A ona kaže da donji centar Porscheovog grba uvijek mora gledati u smjeru sigurnosne matice, ako postoji, ali svakako u smjeru ventila za punjenje zraka. Odnosno, na drugoj strani ide najčešće sredinom razmaka između rupa za vijke kojima se pričvršćuje kotač.

Stoga, ako vidite Porsche na cesti obratite pažnju na položaj grba na naplatku. Ako stoji krivo, vjerojatno je netko naknadno dirao kotač ili pak u servisu nisu bili upoznati s ovim važnim detaljem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.