Američka vlada kupuje najskuplje Chevroletove terence u povijesti

Foto: Chevrolet

CIJENA je stravična, čak i za američke pojmove.

Američka vlada obožava Chevroletove Suburbane, a sada je naručila i 10 specijalnih primjeraka koje će platiti čak 36.4 milijuna USD.

Ogromni SUV-ovi će biti prilagođeni sigurnosnim propozicijama DSS (Diplomatic Security Service) službe, a isporučit će se kroz naredne dvije godine.

Ako mislite da su ovi Suburbani preskupi, stvari donekle pojašnjava GM Defense. Naime, zbog povećanih zahtijeva za nosivosti i ukupnom masom kao posljedicom brojnih modifikacija, vozila dobivaju novu, čvršću odvojenu šasiju, baš kao što imaju pravi terenci i radna vozila. Također, s posebnih polica doći će i ostale komponente, od samog motora i kočnica, pa sve do elemenata interijera.  

Ovih deset primjeraka je tek uvod u daljnju suradnju. Naime, tijekom devet godina, počevši od 2023., GM Defense će američkoj vladi isporučiti 200 specijalnih Suburbana.

Najveća nepoznanica je pogon. Kako se Bidenova administracija zalaže za elektrifikaciju državne flote, a GM Defense već raspolaže odgovarajućim električnim pogonima, pa i onim na vodik, nije isključeno kako će ovih 10 vozila biti barem elektrificirano. U protivnom najviše šansi ima 6.2 V8.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.