Jede vam se nešto slatko, a nemate jaja? Napravite ovaj biskvitni kolač

OVO SE SVIMA dogodi barem jednom - uhvati vas iznenadna želja za nečim slatkim, krenete pripremati omiljeni kolač, a onda shvatite da nemate jaja u hladnjaku. Iako se jaja često smatraju neizostavnim sastojkom u pripremi biskvita, dobra vijest je da ih sasvim uspješno možete izostaviti. Uz nekoliko osnovnih sastojaka koje vjerojatno već imate kod kuće, i bez puno muke, možete napraviti ukusan i mekan biskvit.
Ovaj recept za biskvitni kolač bez jaja odličan je primjer kako jednostavnost često daje najbolje rezultate. Priprema je brza i laka, pa je idealan čak i za one koji nisu pretjerano iskusni u kuhinji. Kolač je mekan, mirisan i savršen kao osnova za razne nadjeve i preljeve, a najbolji je u kombinaciji s voćem po izboru.
Potrebni sastojci
Za ovaj kolač nisu vam potrebna jaja, a od drugih sastojaka trebat će vam:
- glatko brašno
- šećer
- prašak za pecivo
- sol
- mlijeko
- ulje
- limun
- borovnice i maline (ili neko drugo voće po želji).
Kako ga napraviti
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Obložite papirom za pečenje ili namastite i posipajte brašnom okrugli kalup za tortu ili pravokutni lim za pečenje. Dodajte sve suhe sastojke u veliku zdjelu i promiješajte. Zatim dodajte sve mokre sastojke i miješajte dok se ne sjedini. Dodajte polovicu borovnica i malina i lagano ih promiješajte.
Ulijte tijesto u pripremljeni kalup. Preostale borovnice i maline pospite po vrhu. Pecite kolač 50 minuta do sat vremena te provjerite čačkalicom je li biskvit pečen. Ohladite i posipajte šećerom u prahu, a cijeli recept pronađite ovdje.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati