Hrskava domaća "poslastica" koja osvaja sve - savršena za hladne dane
ZABORAVITE na kupovni čips iz vrećice! Ovaj domaći čips od krumpira i tikvica, obogaćen slaninom i rastopljenom gorgonzolom, osvaja na prvi zalogaj i idealan je za sve vrste druženja i zabava. Hrskav, slan i neodoljivo ukusan, postat će zvijezda svake večeri. Poslužite ga samostalno ili uz omiljeni umak za potpuni užitak.
Vrijeme pripreme ovog jela je oko 20 minuta, a vrijeme prženja 40 minuta. Recept je jednostavan za pripremu, a navedene količine dovoljne su za 5 porcija.
Sastojci
- krumpir
- tikvica
- oštro brašno
- biljno ulje
- mrvljena gorgonzola
- hrskava pečena slanina, mrvljene
- svježeg peršina
- Krupna morska sol
Priprema
Operite i ogulite krumpire te ih narežite na vrlo tanke ploške. Odmah ih prebacite u posudu s hladnom vodom kako ne bi potamnili. Tikvice narežite na jednako tanke ploške. Pomiješajte ih s oštrim brašnom i ostavite sa strane. Krumpire dobro ocijedite i temeljito osušite papirnatim ručnicima. Ovaj je korak iznimno važan jer će mokri krumpir uzrokovati prskanje vrućeg ulja.
U dubljoj posudi zagrijte ulje na 175 stupnjeva. Najbolje je koristiti kuhinjski termometar za preciznost. Pržite krumpire u manjim serijama, 4 do 5 minuta, dok ne postanu hrskavi i zlatnosmeđi. Vadite ih šupljikavom žlicom i stavljajte na lim obložen papirnatim ručnicima da se ocijedi višak masnoće. Odmah ih lagano posolite, imajući na umu da su sir i slanina također slani.
Isti postupak ponovite s tikvicama. Pažljivo ih stavljajte u ulje, jednu po jednu, kako se ne bi slijepile. Pržite ih 3 do 4 minute i pazite da ne potamne previše jer će postati gorke.
Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva. Kada se čips malo ohladi, rasporedite ga po velikom limu za pečenje, pospite mrvljenom gorgonzolom i zapecite dok se sir ne otopi, otprilike 5 minuta. Izvadite iz pećnice, pospite mrvljenom hrskavom slaninom i nasjeckanim svježim peršinom. Poslužite odmah dok je toplo.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati